Benutzeranleitung / Produktwartung Espresso des Produzenten Gaggia
Zur Seite of 10
EsPREsso Instructions Mode d’emploi lnstrucciones de us0 courtesy of www.espressotec.com.
READ THIS FIRST! For GAGGIA~~~presso/Cappuccino Makers BEFORE making espresso the first time, you MUST prime the pump! Here’s how to do it: 1. Plug the electrical cord into a live outlet. 2. Fill the water reservoir. (Filtered water is better.) 3. Place an empty filter into the black handled filter holder.
8. The pump sound will change in a few seconds and espresso will start to flow into the cups. 9. When the streams of espresso turn light in color, TURN OFF the “coffee” switch. 10. You may now remove the cups of espresso and serve them. 11. Before making more espresso, remove the filter holder and knock out the used grounds.
IMPORTANT SAFEGUARDS When using electrical appliances, basic safety precautions should always be followed to reduce the risk of fire, electric shock, and/or injury to persons, including the following: 1.
Description of Parts: 1. 2. 3. 3a 4. 5. 6. 7. 8. On-Off switch Power-on light Hot water/brew switch (pump) Temperature ready-light Steam switch (temperature) Reservoir cover Removable water knob Steam/hot water knob Turbo frother steam nozzle (remo- veable) 9.
Introduction: As the proud owner or the Gaggia Espresso, you can now experience the taste of a delicious cup of espresso or cappuccino in the comfort of your own home.
Preparation: 1. Remove the water reservoir cover (5) and fill with cold water to the MAX line indicated on reservoir (6). For best taste, the use of bottled water is recommended. The water reservoir (6) can be removed by sliding it forward and then filling it.
3. Select the correct filter basket (9a) and insert it in the filter holder (9). Use the small filter basket for 1 cup and the large filter basket for 2 cups of espresso.
4. Slowly turn steam valve knob (7) counter clockwise to release steam. IMPORTANT: The more you turn the knob, the greater the steam pressure for frothing. 5. Move pitcher in circular motion keeping the tip of steam nozzle just under surface of milk as it begins to froth.
2. 3. 4. 5. 6. 7. 8 cloth. Hole in steam nozzle must be kept open. A needle may be used. Clean filter holder and filter basket in warm water after use. Wipe body of machine with a damp cloth asrequired. Remove drip tray and plate (10, 10a) and wash in warm soapy water.
Ein wichtiger Punkt beim Kauf des Geräts Gaggia Espresso (oder sogar vor seinem Kauf) ist das durchlesen seiner Bedienungsanleitung. Dies sollten wir wegen ein paar einfacher Gründe machen:
Wenn Sie Gaggia Espresso noch nicht gekauft haben, ist jetzt ein guter Moment, um sich mit den grundliegenden Daten des Produkts bekannt zu machen. Schauen Sie zuerst die ersten Seiten der Anleitung durch, die Sie oben finden. Dort finden Sie die wichtigsten technischen Daten für Gaggia Espresso - auf diese Weise prüfen Sie, ob das Gerät Ihren Wünschen entspricht. Wenn Sie tiefer in die Benutzeranleitung von Gaggia Espresso reinschauen, lernen Sie alle zugänglichen Produktfunktionen kennen, sowie erhalten Informationen über die Nutzung. Die Informationen, die Sie über Gaggia Espresso erhalten, werden Ihnen bestimmt bei der Kaufentscheidung helfen.
Wenn Sie aber schon Gaggia Espresso besitzen, und noch keine Gelegenheit dazu hatten, die Bedienungsanleitung zu lesen, sollten Sie es aufgrund der oben beschriebenen Gründe machen. Sie erfahren dann, ob Sie die zugänglichen Funktionen richtig genutzt haben, aber auch, ob Sie keine Fehler begangen haben, die den Nutzungszeitraum von Gaggia Espresso verkürzen könnten.
Jedoch ist die eine der wichtigsten Rollen, die eine Bedienungsanleitung für den Nutzer spielt, die Hilfe bei der Lösung von Problemen mit Gaggia Espresso. Sie finden dort fast immer Troubleshooting, also die am häufigsten auftauchenden Störungen und Mängel bei Gaggia Espresso gemeinsam mit Hinweisen bezüglich der Arten ihrer Lösung. Sogar wenn es Ihnen nicht gelingen sollte das Problem alleine zu bewältigen, die Anleitung zeigt Ihnen die weitere Vorgehensweise – den Kontakt zur Kundenberatung oder dem naheliegenden Service.