Benutzeranleitung / Produktwartung SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 des Produzenten Weber
Zur Seite of 20
SMOKEY MOUNT AIN COOKER ™ SMOKER O WNER ’S GUIDE 5 6 0 01 10 010 8 1 8.5” (47 cm) / 22.5” (57 cm) Do not discard. This document contains important product danger s, war nings and cautions. Note: Do not operate this smok er until y ou hav e read this owner’ s guide.
2 WWW .WEBER.COM ® GENERAL SAFETY D ANGER Failur e to f ollow the Dangers, W arnings, and Cautions contained in this Owner’ s Manual may r esult in serious bodil y injur y , death, or fir e causing damage to pr oper ty . Do not use indoors! This smoker is designed f or outdoor use only .
3 WWW .WEBER.COM ® 3 2 1 7 6 5 1 9 8 14 13 11 10 12 15 4 18.5” (47 CM ) 1 . Damper Assemb ly 2. Smoker Lid 3. Upper Cooking Grat e 4. Low er Cooking Grate 5. Grat e Suppor t and Fastener s 6. Charcoal Chamber 7 . Charcoal Gr ate 8. Handle Assembl y 9.
4 WWW .WEBER.COM ® 3 2 1 7 6 5 1 9 8 14 13 11 10 12 15 4 22.5” (57 CM ) 1 . Damper Assemb ly 2. Smoker Lid 3. Upper Cooking Grat e 4. Low er Cooking Grate 5. Grat e Suppor t and Fastener s 6. Charcoal Chamber 7 . Charcoal Gr ate 8. Thermometer Assembly 9.
5 WWW .WEBER.COM ® 14 - 14 - 8- 6- 1 - 1 - 1 - 1 22.5" (57cm) 22.5" (57cm) 22.5" (57cm) 1 8.5" (47cm) 1 8.5" (47cm) 1 8.5" (47cm) 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 3 - 4 - 1 - 18.
6 WWW .WEBER.COM ® 1 1 2 6 - 2 18.5" (47 CM ) - 7/1 6".
7 WWW .WEBER.COM ® 1 2 1 2 2 2 3 22.5" (57 CM ) 6 - - 7/1 6".
8 WWW .WEBER.COM ® 3 4 8 - 5 6 18.5" (47 CM ) / 22.5” (57 CM ) - 7/1 6".
9 WWW .WEBER.COM ® 7 8 22.5" (57cm) 22.5" (57cm) 1 8.5" (47cm) 1 8.5" (47cm) 18.5" (47 CM ) / 22.5” (57 CM ).
10 WWW .WEBER.COM ® GETTING ST ARTED (A) BEFORE LIGHTING 1. The smoker should be placed on a le v el, heat proof , non- combustib le surface a wa y from b uildings and out of general traf fic path. The smok er is f or outdoor use only and not recommended f or use on outdoor car peted surf aces.
11 WWW .WEBER.COM ® GETTING ST ARTED SMOKING INSTR UCTIONS 1. Place the center section (1) on the bot tom section (2). Place the wat er pan (3) in position on the lower brac kets in the cent er section. 2. Using an appropriate cont ainer , fill the wat er pan to capacity .
12 WWW .WEBER.COM ® GETTING ST ARTED COOKING TIPS • Both cooking grat es may be used f or f ood at the same time. If only using one cooking g rate , it is recommended to use the top cooking g rate f or easier access to y our food. Place the top cooking grat e on the brack ets at the top of the cent er section.
13 WWW .WEBER.COM ® HELPFUL HINTS FOOD SAFETY TIPS • Wash your hands thoroughly with hot, soapy water before starting any meal preparation and after handling fresh meat, fish, or poultry. • Do not defrost meat, fish, or poultry at room temperature.
14 WWW .WEBER.COM ® SMOKING GUIDE The cuts, thic knesses, weights , charcoal quantities and cooking times are meant t o be guidelines rather than hard and f ast rules. Cooking times ar e af fect ed by such f actor s as altitude, wind, outside temper ature, and desir ed doneness.
15 WWW .WEBER.COM ® ALDER-SMOKED SALMON P rep time: 15 minut es Brining and air -drying time: 7 t o 8 hours Cooking time: 30 t o 45 minutes or 1 hour to 1½ hour s BRINE 1 quar t wat er ½ cup kosher.
16 WWW .WEBER.COM ® RE CIPES BRINED AND BARBECUED TURKEY P rep time: 20 minutes Brining time: 18 t o 24 hours Cooking time: 4 to 5 hours BRINE 2 quar ts apple juice 1 cup kosher salt 2 tablespoons dr.
17 WWW .WEBER.COM ® RE CIPES PULLED PORK SANDWICHES P rep time: 25 minutes Cooking time: 8 t o 1 0 hours Rub 2 tablespoons pur e chile pow der 2 tablespoons k osher salt 4 teaspoons gr anulated g arl.
18 WWW .WEBER.COM ® SP ARERIBS WITH RED SA UCE P rep time: 20 minutes Cooking time: 5 to 6 hours RUB 4 teaspoons kosher salt 3 teaspoons pure chile po wder 3 teaspoons light bro wn sugar 3 teaspoons .
19 WWW .WEBER.COM ® SMOKERS JOURNAL f ood: temper ature: cooking time: wood used: notes: f ood: temper ature: cooking time: wood used: notes: f ood: temper ature: cooking time: wood used: notes: f oo.
©2009 Weber -Stephen P roducts Co . Weber , the ket tle configuration, and Rapidfir e are U .S. Register ed trademarks; Smokey Mount ain Cooker and the configuration of the Smok ey Mountain C ooker smoker ar e trademarks, all of Weber -Stephen P roducts Co .
Ein wichtiger Punkt beim Kauf des Geräts Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 (oder sogar vor seinem Kauf) ist das durchlesen seiner Bedienungsanleitung. Dies sollten wir wegen ein paar einfacher Gründe machen:
Wenn Sie Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 noch nicht gekauft haben, ist jetzt ein guter Moment, um sich mit den grundliegenden Daten des Produkts bekannt zu machen. Schauen Sie zuerst die ersten Seiten der Anleitung durch, die Sie oben finden. Dort finden Sie die wichtigsten technischen Daten für Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 - auf diese Weise prüfen Sie, ob das Gerät Ihren Wünschen entspricht. Wenn Sie tiefer in die Benutzeranleitung von Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 reinschauen, lernen Sie alle zugänglichen Produktfunktionen kennen, sowie erhalten Informationen über die Nutzung. Die Informationen, die Sie über Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 erhalten, werden Ihnen bestimmt bei der Kaufentscheidung helfen.
Wenn Sie aber schon Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 besitzen, und noch keine Gelegenheit dazu hatten, die Bedienungsanleitung zu lesen, sollten Sie es aufgrund der oben beschriebenen Gründe machen. Sie erfahren dann, ob Sie die zugänglichen Funktionen richtig genutzt haben, aber auch, ob Sie keine Fehler begangen haben, die den Nutzungszeitraum von Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 verkürzen könnten.
Jedoch ist die eine der wichtigsten Rollen, die eine Bedienungsanleitung für den Nutzer spielt, die Hilfe bei der Lösung von Problemen mit Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108. Sie finden dort fast immer Troubleshooting, also die am häufigsten auftauchenden Störungen und Mängel bei Weber SMOKEY MOUNTAIN COOKER 100108 gemeinsam mit Hinweisen bezüglich der Arten ihrer Lösung. Sogar wenn es Ihnen nicht gelingen sollte das Problem alleine zu bewältigen, die Anleitung zeigt Ihnen die weitere Vorgehensweise – den Kontakt zur Kundenberatung oder dem naheliegenden Service.