Benutzeranleitung / Produktwartung ICE-40 des Produzenten Cuisinart
Zur Seite of 16
Flav or Duo ™ Fr ozen Y ogur t-Ice Cream & Sorbet Maker INSTR UCTION AND RECIPE BOOKLET For y our saf ety and continued enjo yment of this product, alwa ys read the instruction book carefully before using.
IMPOR T ANT SAFEGUARDS When using an electrical appliance, basic safety precautions should alw a ys be follo wed to reduce the risk of fire, electric shock, and/or injury , including the follo wing: 1.
INTRODUCTION Congratulations on y our purchase of the Cuisinar t ® Fla vor Duo™ F rozen Y ogur t–Ice Cream & Sorbet Mak er . Now you can delight big groups of f amily and friends with decadently rich homemade ice creams, light fruit sorbets, creamy sherbets and deliciously health y frozen y ogur t.
3 Wrap it in a plastic bag to pre vent freez er burn. W e recommend that you place the freezer bowls in the bac k of your freez er where it is coldest. Reminder: Y our freezer should be set to 0°F to ensure proper freezing of all foods . MAKING FROZEN DESSER TS OR DRINKS 1.
4 RECIPE TIPS The recipes that follo w off er you a v ariety of options for delicious frozen drinks and desser ts. Y ou ma y create or use recipes of your own, as long as they yield no more than 1 quart. Recipe Tips: • F roz en desser ts from the Cuisinar t ® Flavor Duo™ use pure , fresh ingredients.
5 medium-low heat; stirring frequently until the pecans ar e lightly browned. Remove from the heat; strain (the butter will have a pecan flavor and may be reserved for another use). Allow the pecans to cool completely . Add the toasted buttered pecans during the last 5 minutes of mixing.
6 Note: This ice cream will have a “natural” appearance of very pale pink. If a deeper pink is desired, sparingly add r ed food coloring by drops until desired color is achieved. Nutritional information per ser ving: Calories 238 (64% from fat) • carb .
7 Nutritional information per ser ving: Calories 207 (60% from fat) • carb . 18g • pro 4g • fat. 14g sat. fat 8g • chol. 125mg • sod. 48mg • calc. 84mg • fiber 1g PEPPERMINT STICK ICE CREAM Serve peppermint stick ice cream alone, or top with your favorite hot fudge or chocolate sauce.
8 Combine the mango cubes, sugar , corn syrup and lemon juice in a blender or food processor that has been fitted with the metal blade. Pulse to chop, then process until thick and smooth, scraping jar or work bowl as necessary with a spatula. The mango purée may be made up to one day ahead; cover and refrigerate until r eady to use.
9 FR OZEN Y OGURTS CHOCOLA TE FR OZEN Y OGURT A lower fat treat with rich, satisfying chocolate flavor . Preparation: about 5 – 10 minutes; 20 – 25 minutes chilling time.
10 1-1/4 cups whole milk 1-1/4 cups heavy cream 1 vanilla bean (about 6 inches in length) 2 large eggs 2 large egg yolks 1/2 cup sugar 2 teaspoons vanilla extract Combine the milk and cream in a medium saucepan. Use a sharp knife to split the vanilla bean in half lengthwise.
11 Nutritional information per ser ving: Calories 359 (60% from fat) • carb . 33g • pro. 7g • fat 26g sat. fat 15g • chol. 136mg • sod. 51mg • calc. 99mg • fiber 3g WHITE CHOCOLA TE ICE CREAM Delicious with raspberry sauce. Preparation: about 5 – 10 minutes; 20 – 25 minutes chilling time.
12 a soft, creamy textur e. If desired, transfer the ice cream to an airtight container and place in freezer until firm, about 2 hours to “ripen”. Nutritional information per ser ving: Calories 235 (65% from fat) • carb . 19g • pro. 2g • fat 17g sat.
13 solved, about 2 to 3 min utes. Remove from heat and add cinnamon stic k; allow cinnamon stic k to remain in hot syrup for 5 minutes (longer if y ou pre- fer a more pronounced cinnamon fla v or); remove cinnamon stic k and dis- card. Cool syr up completely .
14 W ARRANTY LIMITED THREE-YEAR WARRANTY This warranty supersedes all pre vious warr anties on the Cuisinar t ® Flav or Duo ™ Automatic F rozen Y ogur t–Ice Cream & Sorbet Maker .
©2002 Cuisinar t Cuisinar t ® is a registered trademark of Cuisinar t 150 Milf ord Road East Windsor , NJ 08520 Printed in China 01CU13499 Cuisinar t offers an e xtensiv e assor tment of top quality products to make lif e in the kitchen easier than e ver .
Ein wichtiger Punkt beim Kauf des Geräts Cuisinart ICE-40 (oder sogar vor seinem Kauf) ist das durchlesen seiner Bedienungsanleitung. Dies sollten wir wegen ein paar einfacher Gründe machen:
Wenn Sie Cuisinart ICE-40 noch nicht gekauft haben, ist jetzt ein guter Moment, um sich mit den grundliegenden Daten des Produkts bekannt zu machen. Schauen Sie zuerst die ersten Seiten der Anleitung durch, die Sie oben finden. Dort finden Sie die wichtigsten technischen Daten für Cuisinart ICE-40 - auf diese Weise prüfen Sie, ob das Gerät Ihren Wünschen entspricht. Wenn Sie tiefer in die Benutzeranleitung von Cuisinart ICE-40 reinschauen, lernen Sie alle zugänglichen Produktfunktionen kennen, sowie erhalten Informationen über die Nutzung. Die Informationen, die Sie über Cuisinart ICE-40 erhalten, werden Ihnen bestimmt bei der Kaufentscheidung helfen.
Wenn Sie aber schon Cuisinart ICE-40 besitzen, und noch keine Gelegenheit dazu hatten, die Bedienungsanleitung zu lesen, sollten Sie es aufgrund der oben beschriebenen Gründe machen. Sie erfahren dann, ob Sie die zugänglichen Funktionen richtig genutzt haben, aber auch, ob Sie keine Fehler begangen haben, die den Nutzungszeitraum von Cuisinart ICE-40 verkürzen könnten.
Jedoch ist die eine der wichtigsten Rollen, die eine Bedienungsanleitung für den Nutzer spielt, die Hilfe bei der Lösung von Problemen mit Cuisinart ICE-40. Sie finden dort fast immer Troubleshooting, also die am häufigsten auftauchenden Störungen und Mängel bei Cuisinart ICE-40 gemeinsam mit Hinweisen bezüglich der Arten ihrer Lösung. Sogar wenn es Ihnen nicht gelingen sollte das Problem alleine zu bewältigen, die Anleitung zeigt Ihnen die weitere Vorgehensweise – den Kontakt zur Kundenberatung oder dem naheliegenden Service.